Iskolai beíratás az első osztályba a 2021/2022-es tanévre

Tisztelt Szülők!

A Zsigárdi MTNY Alapiskola 1.osztályába a 2021/2022-es tanévre a beíratás 2021. április 12-április 16. között valósul meg. Az iskolába azokat a gyermekeket kell beíratni, akik 2021. augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket és azokat a gyermekeket is, akik az előző évben halasztást kaptak.

A beiratkozáshoz kérem hozzák magukkal a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, betegbiztosítási kártyáját és a szülő/törvényes képviselő személyazonossági igazolványát.

A kitöltendő dokumentumok az iskola honlapjáról tölthetőek le. Kitöltés után - mindkét törvényes képviselő aláírásával

- elküldhetik e-mailben az iskola címére: admin@zsziharec.edu.sk vagy

- ajánlott levélben az iskola postacímére: ZŠ s VJM-Alapiskola Žihárec, 925 83 Žihárec č.2

Ha az elektronikus úton való beiratkozás akadályokba ütközik, gyermekét személyesen is beírathatja - a járványügyi helyzetre való tekintettel, a higiéniai előírások betartása mellett - iskolánk tornatermében. Ebben az esetben kérem a tisztelt szülőket, hogy a 0918116062-es telefonszámon egyeztessük a beíratás időpontját.

Kis Elsőseink a Szlovákiai Magyar Iskolák XXI. Országos Tanévnyitó Ünnepségén, melyre augusztus 28-án Zsigárdon kerül sor, átvehetik a Rákóczi Szövetség ajándékát, az iskolatáskát.

Szeretettel várjuk jövendőbeli Elsőseinket!

Mgr. Žiaček Adrianna igazgató

Tisztelt Szülők!

Csemetéjük szeptemberben átlépi az iskola küszöbét és Önök most egy felelősségteljes döntés előtt állnak: melyik iskolába írassák legnagyobb kincsüket, a gyermeküket? Engedjék meg, hogy megemlítsek néhány érvet, miért érdemes a Zsigárdi Alapiskolát választani.

Pedagógusaink szakmai felkészültsége magas színvonalú, az élménypedagógia változatos eszközeit használják, szeretettel, lelkesedéssel oktatják és nevelik a rájuk bízott gyermekeket. Gyógypedagógus és pedagógiai asszisztens segíti a tanulási nehézségekkel küzdő tanulókat.

Tantermeink interaktív táblával, kivetítőkkel és természetes fényt adó világító testekkel felszereltek. Iskolánk rendelkezik könyvtárral, gyakorló konyhával, iskolai műhellyel, számítástechnikai tanteremmel, tornateremmel, műfüves pályával, futópályával és távolbaugró pályával.

Az iskola épületében található az iskolai étkezde is.

Minden tanulónak saját cipő- és öltözőszekrénye van.

Délután az 1.és 2. osztályosoknak Napsugár programot biztosítunk, ahol a gyerkőcök írás, olvasási és számolási készségét fejlesztjük. A 3.és 4. osztályosok napközit látogathatnak. Tanulóink 13 szakkör közül választhatnak: színjátszó, néptánc, pomponlányok, énekkar, futball (külön a kicsiknek is), sakk-kör, matematika, szlovák társalgás, angol, háztartásvezetés, szavaló- és fényképészeti szakkör. Új szakkörünk a robotika, ahol robotok összeállításával és programozásával foglalkozunk.

Komáromba és Budapestre járunk színházba.

Hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra. Évente szervezünk úszó-, sítanfolyamot, erdei iskolát, tanulmányi kirándulásokat, közlekedési parkba járunk, korcsolyázunk, kajakozunk és kenuzunk.

Kamerarendszerrel védjük tanulóink biztonságát.

Miért érdemes a Zsigárdi Alapiskolát választani? A választ a szívükben keressék: szülőfalu, család, baráti közösség. Kezünkben a jövő. Tegyél Te is hozzá, hogy szeressünk Zsigárdon élni!

Žiaček Adrianna iskolaigazgató